Konzultáció

Konzultáció

Pácienseinket Pálffy Adrienn kolléganőnk várja konzultációra minden kedden délután. Időpontot a következő telefonszámon tud egyeztetni: 06 70 502-8415. A kezelés igénybevétele esetén a konzultáció díjmentes. Az intimultrahangos beavatkozást a konzultáció és időpontfoglalás után lehet elvégezni. A szakorvos ellenőrzi, hogy a páciensnél minden rendben van és a beavatkozás elvégezhető. A vizsgálat és kezelés hasonlóképp működik, mint az általános nőgyógyászati vizsgálat. A páciens mindenről tájékoztatást kap a kezelés időtartama alatt.

Tovább

A beavatkozás

A beavatkozás

Az ultrahangos terápia egy speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett készülékkel történik. Időtartama kb. 20 perc. Az ultrahangos kezelés hatására már az első alkalom után megnő a környező kötőszövet rugalmassága, erősödik a gát és a hüvelyfal izomzata. A terápia 3 kezelésből áll, ennyi beavatkozásra van szükség a sikeres regenerációhoz. A kezelés teljesen fájdalommentes.

Tovább

A kezelés hatásai

A kezelés hatásai

A kezelés egyrészt az inkontinencia szanálását szolgálja. A kezelés hatására a hüvely rugalmassága is visszatér, ezért a hüvely megfiatalítása hüvelyszűkítés érzést eredményez, ami a párkapcsolatban is mindkét fél részéről észrevehető változást eredményez.

A középkorú hölgyeknél kialakuló hüvelysorvadást is nagyon jól gyógyítja. Ennek is az a lényege, hogy a hüvelyhám alatti kötőszövet sorvad el. A kezelés hatására kollagén termelő sejteket próbálunk meg a területre vonzani. Így a vérellátás is lényegesen javul. Nőgyógyászati vizsgálat során nagyon jól látható, hogy megváltozik a hüvelyhám színe. Az addigi fénytelen hüvelyhámból egy fiatalos hüvelyhám keletkezik.

Kívülről, a hüvely bemenetet is kezeljük az intimultrahang segítségével. A hüvelybement meglazult területeit is fel lehet frissíteni, meg lehet újítani, valamint a hiperpigmentációt is lehet csökkenteni, aminek következtében rózsaszínné válik a szülés következtében elszíneződött terület.

Tovább

Kiváltó tünetek

Kiváltó tünetek

Az inkontinencia kialakulásában szerepet játszik a szülés, főleg az elhúzódó kitolási szakasz vagy vákumos szülés. Nem szült nőknél is előfordul, főleg a menopauza körüli időben, mert ilyenkor hormonhiány lép fel és a hormonhiány következtében ennek a területnek a sorvadása következik be, elsősorban kötőszöveti szinten. Ez gyengíti az alátámasztást és emiatt hólyagsérv alakul ki. A hólyagsérv az inkontinencia előszobája.

Ez olyan mértékű lehet, hogy maga a hüvelyhám vagy hüvelyfal a szeméremrésben is megjelenik, sőt kidomborodik, akár diónyi vagy almányi mértékben. Ez kiszáradva és kisebesedve panaszokhoz vezet.

Ha nagymértékű a kidomborodás, ez akár a vizelet elakadását is okozhatja.Méhsüllyedés: A hólyagsérv általában a méh bizonyos mértékű süllyedésével is jár. A méh süllyedésével a szövetek is lazábbak lesznek.

Hüvelysorvadás: A hüvelyhám alatti kötőszövet sorvad el.

Tovább